fbpx
NaslovnicaCrna GoraRekonstruisan košarkaški teren u Golubovcima

Rekonstruisan košarkaški teren u Golubovcima

Podgorica, (MINA) – Sportski teren u Golubovcima jedan je od 17 projekata sportske infrastrukture koje je Ministarstvo sporta i mladih rekonstruisalo u Glavnom gradu, kazao je ministar Nikola Janović.

Janović je, tokom radne posjete Golubovcima sa predsjednicom opštine, Tanjom Stajović obišao košarkaški teren, za čiju je rekonstrukciju Ministarstvo opredijelilo oko 20.000 eura.

Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Saopšteno je da će teren biti na raspolaganju za preko 1000 korisnika i oko 100 mališana.

“Od 17 projekata, za koje je opredijeljeno oko 485 hiljada EUR i koji su dostupni za oko 22 hiljade korisnika, više od polovine je već realizovano, dok su ostali u procesu realizacije”, rekao je Janović.

Foto: Ministarstvo sporta i mladih

On je kazao da je idejni cilj ministarstva na čijem je čelu da kroz sportsku infrastrukturu pruži djeci, mladima, rekreativcima i profesionalnim sportistima potrebne uslove da se aktivno bave sportom.

“Jasno je da se na taj način djeca sklanjaju sa ulice i usmjeravaju na ispravan i zdrav put, te je samim tim moje zadovoljstvo još veće što se nalazim u mogućnosti da im u tome pomognem”, rekao je Janović.

On je najavio da će Ministarstvo sporta i mladih u narednom periodu rekonstruisati i fiskulturnu salu u osnovnoj školi “Zarija Vujošević” u Golubovcima.

Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Predsjednica opštine u okviru Glavnog grada Golubovci, Tanja Stajović zahvalila se Ministarstvu sporta i mladih na saradnji i istakla da se raduje budućim zajedničkim projektima.

Saopšteno je da je rekonstruisan kompletan teren, postavljena tartan podloga, urađene  montažne tribine, a postavljena i nova ograda.

“Zahvaljujuući Ministarstvu sporta i mladih rekonstruisali smo ovaj teren površine 544 metara kvadratnih, vrijednosti 47.800 eura . Ministarstvo je uložilo 20 hiljada, a Glavni grad 27,8 hiljada. U narednih nekoliko dana ćemo početi sa iscrtavanjem murala Žarku Kneževiću, košarkašu koji je rođen u ovom selu i koji je odigrao puno utakmica za nekadašnju SFR Jugoslaviju”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Najčitanije