fbpx
NaslovnicaCrna GoraReciklira se oko deset odsto otpada

Reciklira se oko deset odsto otpada

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori se oko deset odsto od ukupne količine komunalnog otpada pripremi za ponovnu upotrebu ili recikliranje, pokazao je Izvještaj o sprovođenju Državnog plana upravljanja otpadom.

„U Crnoj Gori se, prema Izvještaju o sprovođenju Državnog plana upravljanja otpadom, oko deset odsto od ukupne količine komunalnog otpada pripremi za ponovnu upotrebu ili recikliranje“, rekli su iz Ministarstva agenciji MINA, navodeći da taj podadak nije egzaktan, jer nema jedinstvene baze podataka na državnom nivou.

Kako su kazali, organizovanje sakupljanja otpada na selektivan način podrazumjevaće promjenu navika građana, odnosno korisnika usluga komunalnih preduzeća.

Iz Ministarstva su naveli da mnogo lokalnih samouprava ulaže napore i znatan novac za uklanjanje manjih količina otpada na nelegalnim lokacijama.

Ipak, shodno izvještajima koje imaju sa terena, na tim lokacijama se vrlo brzo poslije uklanjanja otpada javljaju nove količine.

„Izgrađena je infrastruktura na Žabljaku i u toku je izgradnja transfer stanica u Mojkovcu i Andrijevici“, rekli su iz Ministarstva održivog razvoja.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Gutić: Glasanje u PSSE jasan zaokret u spoljnoj politici

Podgorica, (MINA) – Glas predstavnice vladajuće većine u Parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope (PSSE) Maje...