fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryRazgraničenje Crne Gore i Kosova na čekanju

Razgraničenje Crne Gore i Kosova na čekanju

Podgorica, (MINA) – Crna Gora će nakon formiranja Vlade Kosova ponovo uputiti zahtjev za formiranje zajedničkog tijela koje treba da sprovede obilježavanje granice između dvije države.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova tvrde da kosovska Vlada nije odgovorila na zahtjev koji im je zvanična Podgorica uputila prošle godine, prenose Vijesti.

Predsjednik Komisije za razgraničenje Milan Paunović kazao je da je MUP prošle godine diplomatsdkim kanalima uputio inicijativu za organizaciju sastanka državnih komisija za granicu Crne Gore i Kosova radi implementacije Sporazuma o državnoj granici.

“Kako bi se u roku od dvije godine od njegovog stupanja na snagu obilježile državne granice predviđene Sporazumom”, kazao je Paunović.

Kako je naveo, imajući u vidu da je Vlada Kosova u ostavci i da su održani parlamentarni izbori, Crna Gora će po stupanju na dužnost nove Vlade ponovo uputiti inicijativu za implementaciju Sporazuma.

“Svaka druga reakcija iz Crne Gore, u ovom trenutku, mogla bi se smatrati miješanjem u unutrašnje stvari Kosova”, ocijenio je Paunović.

Sporazum o državnoj granici između Crne Gore i Kosova potpisan je u Beču 26. avgusta 2015. godine, ali ga je kosovski parlament ratifikovao tri godine kasnije zbog neslaganja opozicije sa utvrđenim granicama.

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...