fbpx
NaslovnicaCrna GoraRast podrške u odnosu na izbore govori da građani prepoznaju rezultate

Rast podrške u odnosu na izbore govori da građani prepoznaju rezultate

Podgorica, (MINA) – Rast podrške Pokretu Evropa sad (PES), u odnosu na parlamentarne izbore u junu prošle godine, pokazuje da građani prepoznaju rezultate, saopštili su iz te partije.

Istraživanje Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) pokazalo je da bi PES, ukoliko bi naredne sedmice bili održani parlamentarni izbori, glasalo 26,3 odsto birača.

„Objavljeno istraživanje političkog javnog mnjenja CEDEM-a govori da PES sa 26,3 odsto ima trenutno veću podršku u odnosu na parlamentarne izbore u junu prošle godine, kada smo nastupili u koaliciji – 25,5 odsto“, navodi se u saopštenju PES-a.

Time se, kako su rekli iz te partije, potvrđuje da su postignuti rezultati Vlade i zakonodavne vlasti u skladu sa očekivanja javnosti, koja je ukazala povjerenje PES-u.

„Udio zadovoljnih učinkom Vlade, koju dominantno čini naš Pokret, je na najvišem nivou od 2014. godine“, kazali su iz PES-a.

Oni su naveli da je premijer i predsjednik PES-a Milojko Spajić ocijenjen sa najvećim brojem najboljih ocjena, što ga čini političarem koji uživa najviše povjerenje građana.

„Uprkos pokušaju da se par izlazaka funkcionera PES-a predstavi raskolom i velikim potresom, sa ciljem relativizacije svima vidljivih rezultata Vlade, građani ipak prepoznaju istinu i dobronamjernost“, kaže se u saopštenju.

Iz PES-a su poručili da im je snažna podrška, vidljiva u rezultatima istraživanja, podsticaj da kroz izvršnu i zakonodavnu vlast rade još produktivnije i efikasnije, čuvajući društvenu stabilnost i ostvarajući nikad veće rezultate na evropskom putu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije