fbpx
NaslovnicaCrna GoraRajnke: U dobrim i lošim vremenima stojimo uz crnogorski narod

Rajnke: U dobrim i lošim vremenima stojimo uz crnogorski narod

Podgorica, (MINA) – Sjedinjene Američke Države (SAD) i u dobrim i u lošim vremenima ponosne su što stoje uz narod Crne Gore u potrazi za boljom budućnošću utemeljenom na principima slobode, jednakosti, tolerancije i pravde, kazala je ambasadorka SAD-a u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke.

Ona je na Tviteru navela da je optimistična u pogledu budućnosti i zahvalila svima u Crnoj Gori koji su izrazili solidarnost sa američkim narodom u teškim vremenima.

Rajzing Rajnke rekla je da je, kao i mnogi ljudi širom svijeta, sa tjeskobom gledala kako američki Kapitol napadaju oni koji žele da spriječe zakonodavce da potvrde rezultate predsjedničkih izbora.

„Naša demokratija je testirana u prošlosti i biće testirana u budućnosti. Međutim, to što smo testirani ne bi trebalo nikoga da natjera, saveznike, prijatelje ili neprijatelje da sumnjaju u snagu američkih institucija, niti u vjeru našeg naroda u demokratiju ”, kazala je Rajzing Rajnke.

Kako je navela, američki Ustav štiti pravo na mirno okupljanje.

“Ipak, postoje i neki koji bi iskoristili pravo na mirni protest kao pokriće za nered koji dovodi do tragičnog i bespotrebnog gubitka života”, rekla je Rajzing Rajnke.

Najčitanije