fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadulović: Abazović ne treba da podnese ostavku

Radulović: Abazović ne treba da podnese ostavku

Podgorica, (MINA) – Vicepremijer Dritan Abazović je, tokom prethodne godine, ponajviše doprinio radu Vlade, ocijenio je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, navodeći da ne smatra da Abazović treba da podnese ostavku.

“U veoma komplikovanom političkom trenutku, kao i u svakoj složenoj i konfuznoj situaciji, naša je obaveza voditi računa o svemu što ćemo reći i učiniti na javnoj sceni”, kazao je Radulović.

On je naveo da pojednostavljivanje i generalizacija nikada nijesu izbor, ponajmanje u ovakvim danima.

“Tako je tvrdnja da ministri smatraju da je etički da Abazović podnese ostavku, jedna od rečenica koje generalizuju, izgovorena ne samo u svoje, već u ime svih”, rekao je Radulović.

On je kazao da bilo kakva generalizacija o radu Abazovića nije dobar metod kojim bi se u ovom trenutku trebalo služiti, budući da je, kako je dodao, radu Vlade tokom prethodne godine doprinio ponajviše upravo on.

“Pogotovo imajući u vidu da je zahvaljujući njegovoj političkoj hrabrosti došlo i do prve mirne smjene vlasti u Crnoj Gori, omogućivši upravo onima koji pozivaju na njegovu ostavku ministarske funkcije”, rekao je Radulović.

On je kazao da ne dijeli stav da bi Abazović trebalo da podnese ostavku zbog, kako je dodao, nekoliko stvari koje zna, a koje potrvđuju rezultati.

Prema riječima Radulovića, Abazović je, kao potpredsjednik zadužen za spoljnu politiku, učinio mnogo u promociji Crne Gore i zaštiti interesa Crne Gore.

“Nije bio samo potpisnik sporazuma političkih lidera nakon izbora, već i najveći garant da ćemo ostati na istom evropskom kursu”, rekao je Radulović.

On je kazao da je dosljednost na tom putu prepoznala Evropska komisija jasno navodeći taj uspjeh u izvještaju o napretku za Crnu Goru.

“Znam da je kao koordinator bezbjednosnih službi doprinio ostvarivanju rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala, što je dovelo do rekordne zapljene narkotika”, rekao je Radulović.

On je kazao da se, od kad je Abazović preuzeo sektor bezbjednosti, prestalo sa vatrenim obračunima kriminalnih grupa na ulicama Crne Gore, u kojima su stradali i brojni nevini građani.

“To je proboj koji su naši evropski partneri jasno prepoznali, a više od svega, on predstavlja veliki korak za Crnu Goru ne samo u njenoj evropskoj priči, već donosi sazrijevanje društva koje ima snage i političke volje da sprovede reforme u ovoj oblasti”, rekao je Radulović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije