fbpx
NaslovnicaCrna GoraPrioritet da sve zemlje ZB budu u evropskoj zajednici

Prioritet da sve zemlje ZB budu u evropskoj zajednici

 

Podgorica, (MINA) – Litvanija će i dalje podržavati Crnu Goru, jer joj je prioritet da sve zemlje Zapadnog Balkana budu u evropskoj zajednici, rekao je predsjednik Litvanije Gitanas Nauseda.

Nauseda je danas razgovarao sa crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem, koji je počeo trodnevnu zvaničnu posjetu baltičkim državama – Litvaniji, Estoniji i Letoniji.

“Vjerujem da će se proces proširenja nastaviti, naročito nakon ohrabrujućih poruka novog sastava Evropske komisije”, kazao je Nauseda, prenosi portal RTCG.

Đukanovic se zahvalio na nesebičnoj podršci te države Crnoj Gori još od refereduma 2006. godine, navodeći da je uvjeren da je sada trenutak koji treba iskoristiti da Zapadni Balkan “vratimo kući”.

“Crna Gora je primjer u regionu”, kazao je Đukanović, navodeći da vjeruje da će ta država biti prva sljedeća članica Evropske unije.

U nastavku današnje posjete, Đukanović će se sastati sa predsjednikom Vlade Litvanije Sauliusom Skvernelisom i predsjednikom parlamenta Viktorasom Pranckietisom.

Crnogorski predsjednik će položiti vijenac na Spomenik posvećen poginulima u borbi za nezavisnost Litvanije i održati predavanje na Institutu za međunarodne odnose i političke nauke pri Univerzitetu u Viljnusu.

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...