fbpx
NaslovnicaCovid19Preminule tri osobe, 67 novooboljelih

Preminule tri osobe, 67 novooboljelih

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, od posljednjeg presjeka, od posljedica infekcije koronavirusom preminule tri osobe, a registrovano je 67 novooboljelih, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom ponedjeljka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.330 uzoraka na koronavirus.

Novootkriveni slučajevi su iz Pljevalja 14, Podgorice 12, Bijelog Polja i Rožaja po šest, Berana i Bara po pet, Tivta četiri, Budve i Nikšića po tri, iz Kotora, Danilovgrada, Ulcinja i Tuzi po dva i jedan iz Plava.

“Tokom ponedjeljka Institutu su prijavljena tri smrtna slučaja i to iz kod po jednog pacijenta iz Ulcinja, Petnjice i Danilovgrada, od kojih je najmlađi imao 81, a najstariji 84 godine”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.577.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 84 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 1.031.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 99.358.

U Podgorici je trenutno aktivno 325 slučajeva koronavirusa, Rožajama 111, Bijelom Polju 100, Pljevljima 97, Nikšiću 91, Beranama 52, Baru 39, Ulcinju 28, Herceg Novom 25, Budvi i Tivtu po 24.

U Kotoru su aktivna 22 slučaja koronavirusa, Danilovgradu i Tuzima po 15, Mojkovcu 13, Andrijevici 12, Kolašinu devet, na Žabljaku osam, na Cetinju sedam, u Plavu pet, Šavniku četiri, Petnjici tri i u Gusinju dva.

U Plužinama trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Najčitanije

Borusija u finalu Lige šampiona

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Borusije iz Dortmunda plasirali su se u finale Lige evropskih...