fbpx
NaslovnicaCrna GoraPreminule dvije osobe, 31 novi slučaj infekcije

Preminule dvije osobe, 31 novi slučaj infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, od posljednjeg presjeka, preminule dvije osobe inficirane koronavirusom, a registrovan je 31 novi slučaj infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa, tokom utorka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.286 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice deset, Pljevalja četiri, Bara i Bijelog Polja po tri, Kotora, Herceg Novog i Cetinja po dva i iz Budve, Nikšića, Danilovgrada, Rožaja i Ulcinja po jedan.

“Tokom jučerašnjeg dana Institutu su prijavljena dva smrtna ishoda povezana sa COVID-19 infekcijom, kod pacijenata iz Bara i Budve, od kojih je mlađi imao 64 a stariji 69 godina”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.587.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 69 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 745.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 99.683.

U Podgorici je trenutno aktivno 246 slučajeva koronavirusa, Rožajama 86, Pljevljima 80, Bijelom Polju 65, Nikšiću 49, Beranama 39, Baru 32, Kotoru i Tivtu po 19, Budvi 17, Ulcinju 16, Herceg Novom 13 i u Tuzima 11.

U Andrijevici je aktivno osam slučajeva koronavirusa, Danilovgradu, Šavniku i Žabljaku po sedam, Cetinju i Plavu po šest, Mojkovcu pet, Kolašinu i Petnjici tri i u Gusinju jedan.

U Plužinama trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Najčitanije