fbpx
NaslovnicaCovid19Preminule dvije osobe, 200 novopozitivnih

Preminule dvije osobe, 200 novopozitivnih

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminule dvije osobe, a registrovano je 200 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom srijede završile analizu i dostavile rezultate za 1.680 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 71, Bara 22, Nikšića 21, Herceg Novog 13, Budve 12, Bijelog polja i Ulcinja po devet, Kotora i Rožaja po osam, Tuzi sedam.

U Danilovgradu je registrovano šest novih slučajeva koronavirusa, Tivtu pet, na Cetinju, u Petnjici i Pljevljima po dva, u Beranama, Kolašinu i Mojkovcu po jedan.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za srijedu je iznosio 11,9 odsto.

“Tokom srijede IJZ-u su prijavljena dva smrtna ishoda povezana sa kovid infekcijom, kod pacijenata sa Cetinja i Bijelog Polja. Mlađi pacijent je imao 64 a stariji 71 godinu”, kazali su iz IJZ-a.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid 19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.672.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 389 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid-a 19 u Crnoj Gori iznosi 1.880.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 229.630.

U Podgorici je aktivno 609 slučajeva koronavirusa, Baru 238, Nikšiću 194, Ulcinju 131, Budvi 102, Herceg Novom 99, Pljevljima 81, Kotoru 75, Bijelom Polju 71, Rožajama 57, Tivtu 50, Danilovgradu 36, Tuzima 34 Beranama 32.

Na Cetinju su aktivna 22 slučaja koronavirusa, u Plavu 12, Mojkovcu 11, Kolašinu devet, Andrijevici i Petnjici po pet, Plužinama četiri, na Žabljaku dva, u Šavniku jedan slučaj.

U Gusinju nijesu evidentirani aktivni slučajevi koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Auto moto savez, AMSCG, stanje na putevima

Uhapšena dva vozača zbog prekoračenja brzine na autoputu

Podgorica, (MINA) - Mobilna jedinica saobraćajne policije uhapsila je dva vozača koji su auto-putem...