fbpx
NaslovnicaCrna GoraPreminule dvije osobe, 13 novozaraženih

Preminule dvije osobe, 13 novozaraženih

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, preminule dvije osobe inficirane koronavirusom, a registrovano je 13 novih slučajeva infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom utorka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.235 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice sedam, Kotora i Tivta po dva, Budve i Rožaja po jedan.

“Tokom utorka Institutu su prijavljena dva smrtna ishoda povezana sa COVID-19 infekcijom, iz Danilovgrada i Podgorice, od kojih je mlađi imao 75, a stariji 81 godinu”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.608.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 19 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 288.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 100.117.

U Podgorici je trenutno aktivno 107 slučajeva koronavirusa, Pljevljima 45, Baru 38, Budvi 17, Bijelom Polju 13, Rožajama 12, Tivtu 11, Andrijevici i Nikšiću po osam, u Beranama i Herceg Novom po sedam, Danilovgradu pet, Kotoru četiri.

U Plavu, Tuzima, Ulcinju i Žabljaku su aktivna po tri slučaja koronavirusa, u Gusinju dva, Petnjici i Cetinju po jedan slučaj.

U Kolašinu, Šavniku, Plužinama i Mojkovcu trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Najčitanije