NaslovnicaCovid19Preminula jedna osoba, 116 novoinficiranih

Preminula jedna osoba, 116 novoinficiranih

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminula jedna osoba, a registrovano je 116 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom ponedjeljka završile analizu i dostavile rezultate za 1.089 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 39, Bara 17, Nikšića 13, Budve devet, Herceg Novog i Ulcinja po osam, Tivta šest, sa Cetinja i iz Kotora i Danilovgrada po tri, iz Plužinama, Pljevalja i Rožaja po dva i iz Tuzi jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za ponedjeljak je iznosio 10,6 odsto.

“Tokom ponedjeljka IJZ-u je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Radi se o osobi staroj 60 godina, iz Bijelog Polja”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.714.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 83 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 608.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 234.876.

U Podgorici je aktivno 268 slučajeva koronavirusa, Nikšiću 68, Baru 58, Budvi 40, Ulcinju 28, Kotoru i Tivtu po 27, Herceg Novom 20, Danilovgradu 15, na Cetinju 14, u Pljevljima 12, Beranama i Rožajama po devet.

U Bijelom Bolju su aktivna četiri slučaja koronavirusa, u Petnjici i Plužinama po dva, a u Andrijevici, Kolašinu, Mojkovcu Tuzima i na Žabljaku po jedan.

U Gusinju, Plavu i Šavniku nema aktivnih slučajevi koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije