fbpx
NaslovnicaCrna GoraPrava Crna Gora neće učestvovati u razgovoru parlamentarne većine i opozicije

Prava Crna Gora neće učestvovati u razgovoru parlamentarne većine i opozicije

Podgorica, (MINA) – Prava Crna Gora (PCG) neće učestvovati u razgovoru parlamentarne većine i opozicije, koji je zakazan za srijedu, saopštio je predsjednik te partije Marko Milačić.

On je kazao da cijeni inicijativu predsjednika Skupštine Alekse Bečića i da ne sumnja da je riječ o najiskrenijim namjerama.

„Ali PCG ovim putem želi da obavijesti javnost da mi ni pod kojim uslovima nećemo sjesti za isti sto sa Milom Đukanovićem i njegovom Demokratskom partijom socijalista (DPS)“, rekao je Milačić.

On je kazao da je prioritet PCG okončavanje formiranja Tužilačkog savjeta i s tim u vezi, kako je naveo, institucionalno podizanje na noge slobodnog i nezavisnog Tužilaštva koje će krenuti u obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom.

„Ključna adresa kojom treba da se pozabavi oslobođeno Tužilaštvo je upravo DPS kao političko čvorište organizovanog kriminala i korupcije“, rekao je Milačić.

PCG, kako je kazao, daje prednost tom procesu.

Milačić je poručio da PCG nikada neće predstavljati prepreku da se u Skupštini usvoji ili izglasa bilo koje rešenje u domenu izmjena izbornog zakonodavstva, deblokiranja v.d stanja u pravosuđu ili bilo kojeg drugog pitanja, a koje u prvom redu bude prihvatljivo predstavnicima aktuelne parlamentarne većine i za dobrobit je građana.

„Ipak, naš stav ostaje takav da mi o ključnim pitanjima, koja opterećuju crnogorsko društvo i parališu sistem u cjelini, nećemo pregovarati sa Milom Đukanovićem za kojeg smatramo da je osnovni uzrok svih problema sa kojima se suočava Crna Gora“, naveo je Milačić.

On je kazao da kolegama i prijateljima iz parlamentarne većine žele puno uspjeha u tom poslu i poručio da nikada neće biti kočničari procesa i dijaloga, i da će uvijek biti konstruktivan partner i podržati sva rešenja za koja procijene da su u korist građana Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

uprava policije, saobraćaj

Za 24 sata 14 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 14 saobraćajnih...
Auto moto savez, AMSCG, stanje na putevima

Putevi suvi