fbpx
NaslovnicaCrna GoraPozdravljaju odluku o razrješenju Leposavića

Pozdravljaju odluku o razrješenju Leposavića

Podgorica, (MINA) – Bošnjačka stranka (BS) pozdravila je odluku premijera Zdravka Krivokapića da, zbog stava o Srebrenici, zatraži razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, saopštili su iz te partije, navodeći da vjeruju da je to otklon od politike negiranja genocida.

Iz BS su kazali da ih raduje da je Krivokapić uvidio da pojednici koji nijesu spremni da priznaju da se u Srebrenici desio genocid, ne mogu biti na odgovornim pozicijima u državi.

„Vjerujemo da je ovo otklon od politike negiranja genocida“, kaže se u reagovanju te stranke.

Navodi se da je inicijativa o smjeni Leposavića, koju su pokrenule BS i druge političke partije i organizacije, naišla na ogroman odziv građana Crne Gore.

„To je pokazatelj ispravne politike koju vodi BS“, smatraju u toj partiji.

Prema njihovim riječima, takva odluka sigurno je donešena i pod pritiskom međunarodne zajednice, koja je nedvosmisleno i jasno poručila Vladi Crne Gore i svim njenim ministrima da se u Srebrenici desio genocid.

Iz BS su kazali da je ta stranka uvijek zagovarala politiku pomirenja, dijaloga i kompromisa.

Oni su naglasili da nema evropskog puta Crne Gore bez suočavanja s prošlošću.

„Jasno smo poručili da je za nas Srebrenica crvena linija. Uvijek ćemo biti na strani istine, pravde i jednakosti, sa posebnim pijetetom prema žrtvama iz prošlosti“, zaključuje se u reagovanju BS.

Najčitanije

Đeljošaj - Dukaj

Đeljošaj: Glasanje Vukićević ne znači da je to stav Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Glasanje šefice crnogorske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope (PSSE) Maje...