fbpx
NaslovnicaCrna GoraPovećan broj naredbi za prinudnu naplatu

Povećan broj naredbi za prinudnu naplatu

Podgorica, (MINA) – U prethodnom periodu znatno je povećan broj naredbi za prinudnu naplatu neplaćenih prekršajnih naloga koje su izdali policijski službenici, saopštili su iz Uprave policije i dodali da je na dnevnom nivou u prosjeku izdato 500 naredbi.

Iz policije su kazali da je Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Uprave policije od 09. aprila, u okviru Sektora policije opšte nadležnosti, sistematizovana nova organizaciona jedinica – Odsjek za sprovođenje postupka prinudne naplate.

Iz policije su objasnili da se poslovi iz nadležnosti Odsjeka odnose na postupak donošenja naredbi za prinudnu naplatu neplaćenih prekršajnih naloga koje su izdali službenici Uprave policije, shodno Zakonu o prekršajima.

„Uprava policije je u prethodnom periodu znatno povećala broj naredbi za prinudnu naplatu, u prosjeku 500 naredbi na dnevnom nivou, što je u krajnjem ruzultiralo povećanjem broja izvršenih novčanih sankcija utvrđenih konačnim i izvršnim prekršajnim nalozima“, navodi se u saopštenju.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije