fbpx
NaslovnicaCrna GoraPopović: Opozicija neće imati zajedničkog kandidata

Popović: Opozicija neće imati zajedničkog kandidata

Podgorica, (MINA) – Suverenistički blok na predsjedničkim izborima neće imati jedinstvenog kandidata već će nastupiti više njih, i to će uglavnom biti partijski lideri, kazao je predsjednik Liberalne partije (LP) Andrija Popović.

On je novinarima nakon sastanka opozicionih partija u vezi sa nastupom na izborima koji će biti održani 19. marta, rekao da više nije aktuelna priča o vanstranačkom kandidatu.

Popović je naveo da je današnji jedan u nizu sastanaka suverenističkog bloka.

„Ono što smo konstatovali je da vjerovatno nećemo imati zajedničkog kandidata, biće više kandidata suverenističkog bloka. To će biti partijski lideri, više nije aktuelna priča o vanstranačkom kandidatu“, kazao je Popović.

On je rekao da će sjednica Predsjedništva LP biti održana sjutra i da će ubrzo biti poznato da li će ta stranka imati kandidata na predsjedničkim izborima.

Upitan očekuje li kandidaturu lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića na predsjedničkim izborima, Popović je odgovorio da je instistirao na njoj.

„Insistirao sam na toj kandidaturi lidera DPS-a, kao najjače partije. Još nemam odgovor. Pretpostavljam da ćemo ga i ja i cijela javnost imati za par dana“, naveo je Popović.

On je ocijenio da nastup u više kolona povećava šanse suverenističkog bloka jer će, kako je kazao, animirati građane koji možda ne bi izašli na izbore.

Popović je naveo da su dobili ispitivanje javnog mnjenja koje pokazuje da bi više kandidata suverenističkog bloka „animiralo“ više građana nego da je to jedan zajednički.

„Nijedno ime još nije pomenuto, ali to će vjerovatno biti lideri političkih partija“, rekao je Popović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Prvi trijumf Norisa u Majamiju

Podgorica, (MINA) - Vozač Meklarena, Britanac Lando Noris, pobjednik je Velike nagrade Majamija, šeste...