fbpx
NaslovnicaCrna GoraPopa: Borba protiv korupcije od presudne važnosti za napredak Crne Gore

Popa: Borba protiv korupcije od presudne važnosti za napredak Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Borba protiv korupcije od presudne je važnosti za napredak Crne Gore u vladavini prava, poručila je ambasadorka Evropske unije (EU) u Podgorici, Oana Kristina Popa, u razgovoru sa ministrom bez portfelja Zoranom Miljanićem.

Popa je, kako je saopšteno iz Vlade, pozdravila najavljene planove za unapređenje strateške koordinacije između nadležnih institucija zaduženih za borbu protiv korupcije.

“Integrisani pristup bi omogućio veću ukupnu koherentnost i doveo do značajnih rezultata u ovoj oblasti, koja je od presudne važnosti za ukupan napredak Crne Gore u vladavini prava,” kazala Popa.

Miljanić je informisao je ambasadorku o aktivnostima koje se preduzimaju na Izradi Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije.

On je rekao da će u izradu tog dokumenta biti uključeni predstavnici svih institucija zaduženih za borbu protiv korupcije iz izvršne i pravosudne vlasti, kao i predstavnici pravosuđa, nevladinog sektora i privrede.

“Očekujemo i angažovanje eksperata iz partnerskih zemalja”, dodao je Miljanić.

On je kazao da očekuje i brzo konstituisanje Nacionalnog savjeta za borbu korupcije satavljenog od kompetentnih članova, kao i egzaktne rezultate rada tog tijela.

„Popa i Miljanić saglasili su se da je za ispunjenje mjerila za poglavlja 23 i 24 neophodna sinergija institucija koja će dovesti do sistemskog odgovora društva u borbi protiv svih oblika korupcije i organizovanog kriminala“, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije