fbpx
NaslovnicaCrna GoraPoložen kamen temeljac za novu zgradu škole u Bijelom Polju

Položen kamen temeljac za novu zgradu škole u Bijelom Polju


Bijelo Polje, (MINA) – Premijer Duško Marković položio je kamen-temeljac za izgradnju nove zgrade Osnovne škole i škole za osnovno muzičko obrazovanje „Dušan Korać” u Bijelom Polju i poručio da Vlada ono što obeća to i učini za razliku od onih koji je kritikuju.

“Prije skoro godinu rekao sam baš ovdje u Bijelom Polju da će Vlada obezbijediti sredstva za gradnju nove Osnovne i muzičke škole “Dušan Korać”. Prije dvije sedmice smo potpisali ugovor o građenju, a evo danas obilježavamo početak radova kamenom-temeljcem”, rekao je Marković, saopšteno je iz Vlade.

On je dodao da zadovoljan činjenicom da će ovaj školski objekat biti jedan od najvećih i najljepših u Crnoj Gori i da će obezbijediti najbolje uslove i najviše standade za više od 1,2 hiljade učenika, ali i za nastavnike i ostalo osoblje.

„Danas svjedočimo još jednoj činjenici da ono što obećamo to i uradimo. Učenici iz Bijelog Polja i ovoga kraja će za 26 mjeseci imati jedno velelepno školsko zdanje. Za razliku od onih koji nas kritikuju, ili ne rade ništa ili ne razumiju ovo što mi radimo – mi već vidimo efekte ozbiljnog ekonomskog rasta u Crnoj Gori i ubrzanog intenzivnog razvoja”, kazao je Marković.

On je rekao da je u ove dvije godine Vlada otvorila 12 hiljada radnih mjesta i da je u oblasti obrazovanje i sistem obrazovanja u ove dvije godine obnovljeno više od više 150 školskih objekata.

Marković je u izjavi za javnosti nakon ceremonije, kazao da se ovim činom, odnosno baš u ovom trenutku i na ovom mjestu, ali i na drugim mjestima počeli trošiti 60 miliona EUR kapitalnog budžeta u ovoj godini.

On je rekao da je najveći dio toga, skoro 80 odsto na Sjeveru.

“To znači da ulažemo u Crnu Goru na njenoj cijeloj teritoriji i stvaramo uslove za bolji život građana, posebno onih na koji žive na Sjeveru. Dakle, čestitajući početak ovih radova, čestitajući Bjelopoljcima, učenicima i nastavnom osoblju početak radova na ovom velelepnom objektu izražavam optimizam i nadu da će se i u Bijelom Polju ali i cijelom Sjeveru svakoga dana živjeti bolje“, zaključio je Marković.

Nova školska zgrada površine je osam hiljada metara klvadratnih biće izgrađena na slobodnom dijelu lokacije postojeće Osnovne škole i predviđena je za boravak 1,2 hiljade učenika.

Objekat, čija će izgradnja koštati oko 5,4 miliona EUR, imaće 20 učionica opšte namjene, šest kabineta za specijalne namjene, prostorije za cjelodnevni boravak, biblioteku, salu za fizičko vaspitanje sa pratećim sadržajima, administrativne i ostale prostorije.

Najčitanije