fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaU procesu pristupanja EU posebnu ulogu imaju lokalne samouprave

U procesu pristupanja EU posebnu ulogu imaju lokalne samouprave

Podgorica, (MINA) – U procesu pristupanja Evropskoj uniji (EU) lokalne samouprave imaju posebnu ulogu, a pogotovo glavni gradovi država kandidata, kazao je generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović i čestitao otvaranje pregovora Albanije sa EU.

Bogdanović je, kako je saopšteno iz DPS-a, to kazao na sastanku sa gradonačelnikom Tirane i potpredsjednikom Socijalističke partije Albanije Erionom Veliajem.

Navodi se da je sastanak održan u sklopu zvanične posjete delegacije DPS-a Socijalističkoj partiji Albanije u Tirani, u okviru čega su dogovoreni sastanci sa zvaničnicima i predstavnicima te stranke.

“Tokom sastanka sa Veliajem Bogdanović je čestitao na današnjem otvaranju pregovora o pristupanju Albanije sa EU, i istakao da u tom procesu posebnu ulogu imaju lokalne samouprave, pogotovo glavni gradovi država kandidata imajući u vidu da su oni lokomotiva društvenog razvoja”, kaže se u saopštenju.

Bogdanović je pozdravio uspješne projekte koji su prepoznatljivo transformisali Tiranu i izrazio spremnost da se i linijom partijskih aktivnosti intenzivira saradnja lokalnih organizacija dvije partije u dva glavna grada.

Iz DPS-a su istakli da je sastanak bio prilika da se razmijene stavovi i o aktuelnim temama u dvije države i ulogama dvije partije u društveno-političkim procesima.

“Veliaj je pozdravio uspjehe DPS-a i zahvalio na spremnosti da se razmjenom iskustava i saradnjom sa sestrinskim DPS-om radi na ubrzanom ispunjavanju obaveza u integracionim procesima, kako bi zajednički evropski cilj postao realan u što skorijoj budućnosti”, navodi se u saopštenju.

U delegaciji DPS-a su i predsjednica Alijanse žena te stranke Drita Llolla i načelnica za međunarodnu saradnju Svetlana Vuković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Mandić i Knežević na vojnoj vježbi u Srbiji

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Skupštine Andrija Mandić i šef Demokratske narodne partije (DNP) Milan...