fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠehović: Vlada da konačno saopšti jasan stav o Rezoluciji UN o Srebrenici

Šehović: Vlada da konačno saopšti jasan stav o Rezoluciji UN o Srebrenici

Podgorica, (MINA) – Vlada treba da, umjesto što nevješto taktizira, konačno saopšti jasan stav o Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici, poručio je lider Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović.

“Umjesto što nemušto i nevješto taktizira, a kad već nema hrabrosti da se nađe u društvu nekoliko desetina država koje su kosponzorisale Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici, Vlada da stisne petlju i da konačno saopšti svoj jasan stav na ovo, ne političko, nego etičko pitanje”, naveo je Šehović u saopštenju.

On je, kako je saopšteno iz SD-a, kazao da bu svako dalje političko “prenemaganje” i predlaganje amandmana o stvarima koje se u Rezoluciji uopšte ne pominju, predstavljalo ponižavanje ne samo Vlade, nego države koju predstavlja.

Šehović je istakao da je Crna Gora odnos prema toj temi već saopštila 2021. godine u Skupštini Crne Gore usvajanjem Rezolucije o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

On je podsjetio da je bio jedan od potpisnika te rezolucije.

“Tada sam tokom skupštinske rasprave kazao, a sada opet ponavljam – nema genocidnih naroda, što inače niko normalan nikad nije ni tvrdio, ali ima genocidnih politika, odnosno pojedinaca koji u istoriji moraju ostati upisani kao ratni zločinci, a ne heroji i idoli, kakvima neke retrogradne strukture, koje su i danas vitalne u Crnoj Gori, uporno žele da ih predstave”, rekao je Šehović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

vremenska prognoza

Vremenska prognoza:Danas promjenljivo oblačno

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. U...