fbpx
NaslovnicaCrna GoraSD: Za sada spriječen pokušaj fingiranja rezultata popisa

SD: Za sada spriječen pokušaj fingiranja rezultata popisa

Podgorica, (MINA) – Odluka mandatara Milojka Spajića o odlaganju popisa stanovništva je pobjeda svih slobodomislećih građanki i građana, opozicije i nevladinog sektora koji su na tome insistirali, ocijenile su Socijaldemokrate (SD) dodajući da je makaz za sada spriječen pokušaj fingiranja rezultata.

Spajić je ranije danas najavio da će nova vlada odložićti popis stanovništva, domaćinstava i stanova na mjesec, kako bi u tom periodu bili stvoreni uslovi da ta značajna društvena aktivnost dobije apsolutni legitimitet.

Iz SD-a su naveli da je to pobjeda građanske Crne Gore koja je jasno pokazala da ni milimetar neće ustuknuti pred bilo kim.

“Čime smo, makar za sada, spriječili evidentni pokušaj fingiranja rezultata popisa stanovništva”, dodaje se u saopštenju.

Iz SD-a su rekli da Spajićev stav jasno potvrđuje da je aktuelna vlast bila prinuđena da se povuče pred ubjedljivom i neoborivom argumentacijom koja je ukazivala da bi “ovako sproveden popis stanovništva bio predmet brojnih zloupotreba”.

“Da njegovi rezultati ne bi bili validni i relevantni, te da opozicija mora imati makar onoliko mehanizama kontrole koliko je tadašnja opozicija imala 2011. godine”, navodi se u saopštenju.

U SD-u očekuju što skorije formalno donošenje odluke o odgađanju popisa stanovništva.

“Što je, što se nas tiče, osnovni preduslov za otpočinjanje dijaloga tokom kojeg bismo dogovorili kontrolne mehanizme i njihovo sprovođenje”, dodaje se u saopštenju SD-a.

Oni su kazali da bi se time spriječili bilo koju mogućnost prevare koja je, kako su naveli, očigledno dugo pripremana na poznatim adresama, ali i definisali sve ostale detalje u vezi sa sprovođenjem popisa.

“Do formalnog usvajanja takve odluke, nastavićemo da, jednakim intenzitetom, sprovodimo kampanju za bojkot popisa”, poručili su iz SD-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije