fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadulović kandidat za potpredsjednika Skupštine

Radulović kandidat za potpredsjednika Skupštine

Podgorica, (MINA) – Potpredsjednik Pokreta za promjene Branko Radulović biće kandidat Demokratskog fronta (DF) za funkciju potpredsjednika Skupštine i pored protivljenja Demokratske partije socijalista, saznaje Pobjeda.

Prema informacijama iz DF-a, Nova srpska demokratija Andrije Mandića i Demokratska narodna partija Milana Kneževića dale su zeleno svjetlo za reizbor Radulovića, koji je i u prošlom sazivu bio potpredsjednik parlamenta.

“Usaglašeni prijedlog DF-a za potpredsjednika Skupštine je profesor Branko Radulović. Ipak, još nijesmo dogovorili kada ćemo formalno inicirati taj prijedlog”, saopštio je izvor Pobjede blizak vrhu DF-a.

Da bi bio izabran na to mjesto koje pripada opoziciji, Radulović bi morao da dobije podršku najvećeg dijela poslanika vladajuće koalicije u prvom redu DPS-a.

Poslovnik Skupštine Crne Gore je predvidio da se jedan potpredsjednik bira iz reda opozicije na prijedlog opozicije.

Pitanje izbora potpredsjednika parlamenta iz redova opozicije postalo je ponovo aktuelno nakon što je dvotrećinskom većinom glasovima vladajuće koalicije, SDP-a i DF-a izabran Odbor za reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Formiranje Odbora pratila je i popuna skupštinskih odbora iz redova opozicije, a najviše pažnje javnosti izazvao je odabir lidera Nove u Odbor za bezbjednost.

“Ako je Andrija Mandić, kome su sudi za pokušaj terorizma, bio prihvatljiv za člana Odbora za bezbjednost, ne vidimo razlog da Branko Radulović ne bude prihvatljiv za potpredsjednika Skupštine”, rekao je izvor Pobjede.

Najčitanije

Aleksa Becic

Bečić: Nastavićemo da štitimo slobodu medija

Podgorica, (MINA) - Posao novinara mora biti vođen isključivo principima istine i društvene odgovornosti,...

Indeksi porasli