fbpx
NaslovnicaGlavna vijestRadulović: Crna Gora gradi odgovornu i profesionalnu diplomatiju

Radulović: Crna Gora gradi odgovornu i profesionalnu diplomatiju

Podgorica, (MINA) – Crna Gora gradi odgovornu i profesionalnu diplomatiju, u službi svih građana, poručio je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Radulović je, u video izjavi povodom prve godišnjice rada Vlade, podsjetio da je Evropska komisija u izvještaju o napretku pohvalila spoljnju politiku Crne Gore.

To, kako je kazao, predstavlja snažan signal posvećenosti.

“Našu inicijativu da Zapadni Balkan bude više zastupljen na agendi Alijanse podržale su sve članice. Gradimo odgovornu i profesionalnu diplomatiju u službi svih građana”, rekao je Radulović.

On je ocijenio da je to ideja koja, sa imenovanjima ambasadora u Italiji i Misliji pri Evropskoj uniji, dobija konkretne obrise.

“Crna Gora postaje članica Savjeta Ujedinjenih nacija za ljudska prava. Takođe, preuzimamo predsjedavanje Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi”, kazao je Radulović.

Prema njegovim riječima, to je potvrda konstruktivne uloge koju Crna Gora ima u regionu, kao i veće vidljivosti države na međunarodnom planu.

Rdulović je naveo da prvi Ekonomski dijalog sa Sjedinjenim Američkim Državama predstavlja istorijski uspjeh crnogorske diplomatije, najavljujući novo izdanje dokumenta o poslovnim i investicionim prilikama.

“Tokom prethodne godine, crnogorska diplomatija je aktivno učestvovala u obezbjeđivanju vakcina za sve naše građane”, dodao je Radulović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

S&P 500 i Nasdaq na rekordnim nivoima

Njujork, (MINA-BUSINESS) - S&P 500 i Nasdaq Composite skočili su na rekordno visokim nivoima...