fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaProslavom Dana državnosti Srbije negiraju crnogorsku nezavisnost

Proslavom Dana državnosti Srbije negiraju crnogorsku nezavisnost

Podgorica, (MINA) – Lokalna vlast u Pljevljima, proslavom Dana državnosti i Dana ustavnosti Srbije, negira crnogorsku nezavisnost, ocijenili su iz pljevaljskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS), dodajući da se na taj način produbljuju podjele među građanima te opštine.

“Najava da će Opština Pljevlja 14. februara organizovati Svečanu akademiju povodom Dana državnosti i Dana ustavnosti Srbije, još jedan je u nizu bestidnih pokušaja negiranja crnogorske nezavisnosti i udar na temelj njene državnosti”, navodi se u saopštenju DPS-a.

Iz te stranke su ocijenili da predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš, proslavom 220 godina Prvog srpskog ustanka i 189 godina od proglašenja Sretenjskog ustava, još jednom grubo produbljuje podjele i stvara sve veću distancu među građanima Pljevalja.

Iz DPS-a su dodali da je to “izvođenje radova pogubnih agendi”, koje su, kako su naveli, dovodile do sukoba na prostoru bivše Jugoslavije.

Oni su podsjetili da je 28. seprembra prošle godine većina u lokalnom parlamentu u Pljevljima promijenila Statut opštine i omogućila promjenu Dana opštine.

“Umjesto dotadašnjeg 20. novembra – dana oslobođenja grada od fašizma, za Dan opštine odredila crkveni praznik 27. oktobar – dan Svete Petke”, naveli su iz DPS-a.

Kako su kazali, proslavom inostranih praznika lokalna vlast politikom “agresivnog velikosrpskog nacionalizma” samo nastavlja dalju klerikalizaciju pljevaljske sredine i crnogorskog društva.

“Na šta koalicioni partneri, zarobljeni trulim kompromisima, sramno ćute”, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a su ocijenili da se na najslikovitiji način šalje poruka da čelni ljudi Opštine Pljevlja ne drže do pravnog poretka, ali ni do nezavisnosti i suverenosti Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

AMSCG, uslovi za voznju, putevi, radovi

Oprezno zbog smanjene vidljivosti na sjeveru

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, a vidljivost...