fbpx
NaslovnicaCrna GoraPES: Napad na Milatovića je napad na slobodne građane i demokratiju

PES: Napad na Milatovića je napad na slobodne građane i demokratiju

Podgorica, (MINA) – Napad na predsjedničkog kandidata Pokreta Evropa sad (PES) Jakova Milatovića na Cetinju je napad na sve slobodne građane i demokratiju, a dogovoren je u ime Demokratske partije socijalista (DPS) i zaštite Mila Đukanovića, ocijenili su iz PES-a.

Iz te partije su kazali da se nemoć DPS-a i potreba da posljednjim trzajima konsoliduje snage, a posebno da spasi vrtoglavi sunovrat “autokrate” Đukanovića, dokazala i kroz prisustvo na protestima pojedinaca bliskih DPS-u i članova i pristalica njihovih koalicionih partnera.

Iz PES-a su naveli da su ti ljudi potegli i za nasiljem kao sredstvom da pomognu DPS-u i Đukanoviću.

“Nasilje je motivisano i unaprijed dogovoreno u ime DPS-a i zaštite Đukanovića, kao sredstvo pritiska protiv Milatovića i Pokreta Evropa sad, sa namjerom da se kukavički djeluje iz sjenke i zastraši slobodna Crna Gora, da ne smijeni posrnuli i destruktivni režim”, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, jasno je da je na Cetinju izvršen unaprijed dogovoreni napad na Milatovića.

“Jer je prisustvo članova i pristalica DPS-a i njihovih satelita na protestu na Cetinju, koji su nakon toga licemjerno osudili kako bi prikrlili svoju umiješanost, jasan dokaz ko je organizator protesta”, rekli su iz Pokreta Evropa sad.

To je, dodaju, potvrda koliko je “manipulativna politika posrnulog DPS-a, već decenijama uzrok svađa i mržnje koje razjedaju crnogorsko društvo i politiku”.

Iz PES-a su kazali da ne čudi što Đukanović pokušava da, “na njemu svojstven, kriminalan i necivilizovan način, uplaši konkurenciju, kako je to godinama i radio”.

“Samo što sada, iza Milatovića, stoji većinska i građanska Crna Gora”, dodali su iz PES-a.

Oni su savjetovali DPS-a da zadrže dostojanstvo, jer će, kako su kazali, nakon predsjedničkih izbora za to biti kasno.

“Građanska Crna Gora, na čelu sa Milatovićem i Pokretom Evropa sad, otporom će uzvratiti na demokratski način – kada na izborima 19.marta Đukanovića trajno pošalje u političku penziju”, zaključili su iz PES-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Mandić i Knežević na vojnoj vježbi u Srbiji

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Skupštine Andrija Mandić i šef Demokratske narodne partije (DNP) Milan...