fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaPES: Mjesto DPS-a u opoziciji, nijesu nam partneri

PES: Mjesto DPS-a u opoziciji, nijesu nam partneri

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) nije partner Pokretu Evropa sad (PES) i toj partiji je mjesto u opoziciji, saopštili su iz PES-a.

Oni su kazali da su “izmišljotine određenih propagandnih glasila i propalih političara koji pokušavaju da PES povežu sa DPS-om, neutemeljene konstrukcije”.

Iz PES-a su ocijenili da se time PES pokušava diskreditovati.

“Upravo je PES partija koja nije imala nikakve aranžmane sa DPS-om, za razliku od mnogih drugih”, kaže se u saopštenju.

Iz PES-a su naveli da se DPS udružio sa predstavnicima koalicije Za budućnost Crne Gore i Građanskog pokreta URA u pokušajima da se spriječi lider PES-a Milojko Spajić da kao pobjednik izbora uopšte i dobije mandat za sastavljanje nove vlade.

“To je onaj isti DPS koji je nezakonito u Državnoj izbornoj komisiji osporio kandidaturu Spajića za predsjedničke izbore. Takođe, to je partija koja je protiv našeg Pokreta širila neistine, a prema građanima Crne Gore sprovodila razne vrste diskriminacija i političkog progona”, rekli su iz PES-a.

Oni su istakli da PES zastupa one građane koji su na demokratski način takvu politiku poslali u prošlost.

“DPS je organizacija koja se i dalje nije ogradila od korumpiranih i nezakonitih djelovanja svojih funkcionera. Zato korumpirani DPS nije partner PES-u”, naveli su iz PES-a.

Kako su rekli, PES i “korumpirani” DPS su dva suprotna pola političke scene.

“Partija koja je vodila Crnu Goru trideset godina je “uspjela” da potjera iz naše zemlje preko sto hiljada stanovnika, da opustoši privredu i namjerno razvlači pregovore sa Evropskom unijom, po čemu smo rekorderi”, kaže se u saopštenju.

Iz PES-a su kazali da DPS nikada nije imao cilj da Crna Gora bude uspješna, već da se samo pojedinci iz te partije obogate na račun države, dok su permanentno dijelili narod i pričali o patriotizmu.

“Stoga, mjesto DPS-a u opoziciji je neminovnost, a mnogim funkcionerima DPS-a i optuženička klupa zbog svih nezakonitosti koje su sprovodili”, poručili su iz PES-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Ostvariti punu valorizaciju privrednih potencijala regiona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Zajedničkim hrabrim odlukama i čvrstom posvećenošću procesu regionalne ekonomske integracije može...