fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdbornici SD-a neće prisustvovati sjednici povodom Dana opštine Nikšić

Odbornici SD-a neće prisustvovati sjednici povodom Dana opštine Nikšić

Podgorica, (MINA) – Odbornici Socijaldemokrata (SD) u nikšićkom parlamentu neće prisustvovati svečanoj sjednici povodom Dana opštine zbog, kako su naveli, sramnog odnosa predsjednika Opštine Marka Kovačevića prema državnim simbolima.

Šef kluba odbornika SD Nikšić Nikola Zirojević kazao da je da je takav odnos Kovačevića prema državnim simbolima posljednji put demonstriran “upućivanjem srednjeg prsta crnogorskoj himni”.

“Gore od takvog odnosa prvog čovjeka Nikšića jeste konstantna i nedvosmislena podrška koju za takvo ponašanje dobija od većine odbornika u lokalnom parlamentu, među kojima su i predstavnici Demokrata, Socijalističke narodne partije, Građanskog pokreta URA”, naveo je Zirojević.

On je rekao da su te partije takvim ponašanjem jasno stavile do znanja da Kovačevićevo djelovanje i gestikulacija nije samo njegov lični stav, već stav kompletne lokalne vlasti i odborničke većine u Nikšiću.

Zirojević je kazao da odbornici SD-a neće prisustvovati svečanoj sjednici povodom Dana opštine jer smatraju da je apsurdno da osoba Kovačevićevog ideološkog opredjeljenja u Nikšiću dočekuje zvanice, baš 18. septembra kada su iz Nikšića protjerani fašistički okupatori.

“Istovremeno ne želeći da dajemo legitimitet događaju koji će, vrlo je vjerovatno, slučajni predsjednik Opštine iskoristiti da ponovo vrijeđa državne simbole i nacionalna osjećanja Crnogorki i Crnogoraca, odbornici SD-a neće prisustvovati svečanoj sjednici povodom Dana opštine”, naveo je Zirojević.

On je kazao da SD unaprijed sugrađanima čestita Dan opštine.

“Uz želje da, baš kao što to i simbolizuje 18. septembar, fašizam u Nikšiću opet poklekne pod daleko superiornijom antifašističkom idejom za koju su naši preci davali živote”, dodao je Zirojević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...