fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilović: Program PES-a predviđa transformaciju SPO u Specijalnu policijsku agenciju

Milović: Program PES-a predviđa transformaciju SPO u Specijalnu policijsku agenciju

Podgorica, (MINA) – Program Pokreta Evropa sad za pravosuđe – Pravda sad, predviđa transformaciju Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) u nezavisnu Specijalnu policijsku agenciju (SPA), po modelu FBI, kazao je funkcioner te partije Andrej Milović.

“Na ovaj način “crnogorski FBI” bi imao svoju nezavisnost u odnosu na policiju, a bio bi podrška Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) i Glavnom specijalnom tužiocu”, napisao je Milović na Tviteru /Twitter/.

Nezavisna policijska agencija, kako je kazao, imala bi policijska ovlašćena i nadležnosti u oblastima u kojima postupa SDT.

“Istrage i mjere tajnog nadzora bi obavljala nezavisno od policije, preko koje sada intenzivno cure infirmacije, čime se obesmišljavaju mjere tajnog nadzor i istrage koje vodi SDT jer se subjekt nadzora obavijesti o mjerama preko korumpiranih policijskih i sudskih službenika”, dodao je Milović.

On je ocijenio da bi na taj način SDT i SPA bili glavna sila u borbi protiv organizovanog kriminala, visoke korupcije i pranja novca.

“PES ima konkretna rješenja za pravosuđe i borbu protiv organizovanih kriminalnih grupa. Glas za Evropu sad, glas je za Pravdu sad”, poručio je Milović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije