fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaMilatović: Uradiću sve da se poboljša odnos Crne Gore sa dijasporom

Milatović: Uradiću sve da se poboljša odnos Crne Gore sa dijasporom

Podgorica, (MINA) – Crnogorski predsjednik Jakov Milatović poručio je da će uraditi sve da odnos Crne Gore sa dijasporom bude poboljšan.

Milatović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, u okviru posjete Luksemburgu razgovarao sa predstavnicima udruženja crnogorske dijaspore u toj državi.

“Raduje me da vidim da je naša dijaspora dobro integrisana u društveni sistem Luksemburga i da čini čak četvrtinu stanovnika ove zemlje koji ne dolaze iz neke od država Evropske unije”, rekao je Milatović.

On je kazao da pridaje veliki značaj saradnji sa crnogorskom dijasporom i da je posvećen održavanju bliskih veza sa iseljenicima.

“Milatović je kazao da će sa pozicije koju pokriva uraditi sve da se poboljša odnos Crne Gore sa dijasporom na zadovoljstvo svih, i da je spreman da pomogne i čuje sve sugestije i prijedloge na koji se to način može najbrže postići u narednom period”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici dijaspore kazali su da je za njih važno da uspostave trajne veze sa Crnom Gorom, kao i da se njihovo pitanje tretira sa puno pažnje i senzibiliteta.

Oni su ukazali na problem slabe avio-povezanosti sa Crnom Gorom, nefunkcionisanja Savjeta za dijasporu, a istakli su da je važno otvaranje pitanja dvojnog državljanstva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije