fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaMilatović: Crna Gora ima ozbiljne probleme u zaštiti životne sredine

Milatović: Crna Gora ima ozbiljne probleme u zaštiti životne sredine

Podgorica, (MINA) – Crna Gora 32. godišnjicu usvajanja Deklaracije o ekološkoj državi dočekuje sa ozbiljnim problemima na polju zaštite životne sredine, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Crna Gora danas obilježava 32 godine od proglašenja za ekološku državu, a taj dan se od prošle godine slavi i kao državni praznik – Dan ekološke države.

„Današnji dan, 32 godine od usvajanja Deklaracije o ekološkoj državi, Crna Gora dočekuje kao zemlja koja ima ozbiljne probleme na polju zaštite životne sredine“, kazala je poslanica DPS-a Sonja Milatović.

Kako je navela, Podgorica i Nikšić su zarobljeni u otpadu i smeću, u centru Berana je paljen kancerogeni azbest, a u Luci Bar se svjedočilo pretovaru amonijum-nitrata.

„Žabljak, opština u kojoj je naša država 1991. godine i proglašena ekološkom državom, danas je više prepoznat po nelegalnoj i nezakonitoj sječi šume iz Nacionalnog parka Durmitor“, istakla je Milatović.

Prema njenim riječima, kada se tome dodaju problemi sa kojima se suočavaju Kotor i Žabljak i njihov upitni status u organizaciji UNESCO, vidi da one koji su preuzeli odgovornost da brinu o državi ne zanima ni ekološka, ni sama država Crna Gora.

„Mračnim tunelom od 30. avgusta 2020. godine, od ekološke države, kakve se sjećaju građanke i građani, kakva je bila Crna Gora, došli smo do toga da nam svakodnevica budu nerad i nemar na polju zaštite životne sredine, koje slikovito, nažalost, najbolje opisuju puni kontejneri širom zemlje“, zaključila je Milatović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije