fbpx
NaslovnicaCrna GoraMandić: Crna Gora napokon ima stabilnu vlast

Mandić: Crna Gora napokon ima stabilnu vlast

Podgorica, (MINA) – Crna Gora napokon ima stabilnu vlast koju čine partije i pokreti posvećeni evropskom putu i stvaranju demokratskog i inkluzivnog društva, kazao je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

On je, na konferenciji predsjednika parlamenata Jugoistočne Evrope u Budimpešti, kazao da je za dostizanje evropskog nivoa razvijenosti društva neophodno puno rada, truda i zalaganja, kako bi države kandidati zatvorile sva poglavlja.

Mandić je rekao da je najnovije proširenje Evropske unije (EU) bilo prije više od deset godina i da, kako su nekada nekada države istočnog bloka gledale ka zapadu, tako sada zemlje Jugoistočne Evrope gledaju svoje susjede koji su već dio evropske porodice.

On je kazao da je u avgustu 2020. godine prvi put došlo do demokratske promjene vlasti u Crnoj Gori.

„Napokon imamo stabilnu vlast u Crnoj Gori koja je sačinjena od stranaka i pokreta koji su apsolutno posvećeni našem evropskom putu, ali i stvaranju demokratskog i inkluzivnog društva“, rekao je Mandić i dodao da će raditi na tome da Crna Gora postane prva naredna članica EU.

Prema njegovim riječima, pred Crnom Gorom su važne reforme u pravosuđu, koje će omogućiti da se država u potpunosti posveti najvažnijim poglavljima – 23 i 24.

„Jer ključna bitka koju Crna Gora treba da vodi jeste ona protiv organizovanog kriminala i korupcije“, istakao je Mandić.

On je rekao da je uvjeren da će evropski partneri biti uz Crnu Goru i u budućnosti, kako bi postala prva naredna članica EU.

Kako je naveo, time bi i ostale države Jugoistočne Evrope dobile potvrdu da je proces proširenja i dalje aktuelan.

Mandić je kazao da će, sa pozicije predsjednika Skupštine, doprinijeti da sve ključne reforme budu sprovedene na što efikasniji i inkluzivniji način.

„Upravo ključne reforme u našem društvu dovešće do onoga za šta se najveći broj građana Crne Gore zalaže, a to je spuštanje tenzija, inkluzivnost i međunacionalno pomirenje, što je u isto vrijeme i jedan od ključnih preduslova kako bi naša zemlja postala dio familije razvijenih evropskih zemalja“, zaključio je Mandić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije