fbpx
NaslovnicaCrna GoraGlasaće za smjenu Abazovića

Glasaće za smjenu Abazovića

Podgorica, (MINA) – Poslanici Demokratskog fronta (DF) glasaće za smjenu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, poručili su iz tog političkog saveza, dodajući da se izlazak iz političke krize može postići poštenim i održivim dogovorom samo unutar parlamentarne većine.

Iz DF-a su istakli da vjeruju da će to predstavljati korak u dobrom pravcu za prevazilaženje duboke krize u Crnoj Gori, koja se, kako su naveli, najbolje registrovala u sukobima u samoj Vladi premijera Zdravka Krivokapića i poprimila zastrašujuće razmjere.

“Taj sukob u takozvanoj ekspertskoj vladi ne smije da određuje ili da utiče na dogovor parlamentarne većine”, kaže se u saopštenju DF-a.

Oni su ocijenili da proces vraćanja Crne Gore sebi i sprečavanje da postane kolonija i banana država treba da bude najvažnija tema crnogorskog političkog života.

“Ova vlada je oduzela pravo građanima da slobodno opredjeljuju svoju budućnost, jer se predala i potčinila raznim centrima koji se nalaze izvan Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Iz DF-a su dodali da sa takvom praksom i ponašanjem treba što prije prekinuti i vratiti pravo narodnim predstavnicima, da slobodno i bez tog štetnog uticaja, odlučuju o svim pitanjima i izazovima.

Prema njihovim riječima, izlazak iz političke krize može se postići poštenim i održivim dogovorom samo unutar parlamentarne većine.

Iz DF-a su istakli da Demokratska partija socijalista (DPS) ne može biti uključen u bilo koji proces i ne smije se dozvoliti da ta stranka više ostvari bilo kakav uticaj na izvršnu vlast, jer bi to bilo protiv volje naroda od 30. avgusta 2020.

“Što se tiče DF, neprihvatljivo je da DPS više bude bilo kakav faktor odlučivanja, a sigurni smo i što se tiče većinske Crne Gore da bi to bilo neodrživo”, istakli su iz DF-a.

Oni su ocijenili da teške riječi koje se danima razmjenjuju između predsjednika i potpredsjednika Vlade samo dokazuju da se eksperimenti i odstupanje od demokratskih principa završavaju urušavanjem takvih trošnih konstrukcija.

“Parlamentarna većina ima obavezu da pronađe izlaz iz ove teške situacije, jer nas na to upravo obavezuju oni koji su nas glasali. Takvu volju i visoku političku odgovornost registrujemo i kod subjekata parlamentarne većine s kojima smo otpočeli razgovore”, dodaje se u saopštenju DF-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Danas promjenljivo oblačno, do 13 stepeni

Podgorica, (MINA) - U južnim i centralnim predjelima Crne Gore danas će biti promjenljivo...