fbpx
NaslovnicaCrna GoraDržava zaslužuje Vladu koja ima petlje da odbrani nacionalne interese i simbole

Država zaslužuje Vladu koja ima petlje da odbrani nacionalne interese i simbole

Podgorica, (MINA) – Crna Gora zaslužuje Vladu koja ima petlje da odbrani svoje nacionalne interese i simbole, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

Demokrate su to navele reagujući na navode DPS-a da je otkazivanje sastanka ministra odbrane Hrvatske Ivana Anušića sa crnogorskim kolegom Draganom Krapovićem još jedna potvrda antievropskog karaktera Vlade i da je Krapović “obrukao Crnu Goru”.

“Decenije vladavine DPS-a, koje su trebale biti godine napretka i razvoja, umjesto toga su postale epizoda izdaje i korupcije, period u kojem su se iznevjerili ideali na kojima je naša država osnovana, pa od strane DPS-a osramoćena”, navodi se u reagovanju.

Demokrate su istakle da, suočeni s posljedicama vladanja DPS-a, ne mogu a da se ne zapitaju gdje bi Crna Gora bila da je DPS izabrao drugačiji put.

“Izdaja koju su počinili nije samo prodaja naše zemlje, već i prodaja nade i povjerenja naših građana. Umjesto da priznaju svoje greške i zatraže oprost, oni nastavljaju da izbjegavaju odgovornost, optužujući druge za sramotu koju su sami napravili”, naveli su iz Demokrata.

Kako su kazali, u vremenima kada su Crnoj Gori bili potrebni lideri, DPS je državu iznevjerio, ratovima obrukao, korupcijom i kriminalom ponizio.

“Ali neka bude jasno: mi više nećemo tolerisati ovo ponašanje. Crna Gora zaslužuje bolje”, kaže se u reagovanju.

Navodi se da Crna Gora zaslužuje Vladu koja sluša glasove svojih građana, a ne glasove korupcije i kriminala, kao i Vladu koja ne mrzi šah zbog šahovnice.

“Zaslužuje Vladu koja neće imati otvorena pitanja sa susjedima, koja su u nasljeđe ostavili ili aktuelni ili odbjegli prvaci DPS-a. Zaslužuje Vladu koja ima petlje odbraniti svoje nacionalne interese i svoje simbole, bez obzira na potencijal zemalja za koje su isti zainteresovani”, kazali su iz Demokrata.

Oni su naveli da pripadaju ljudima koji se ne boje reći istinu i koji se ne boje borbe za bolje sjutra.

“Sada je trenutak kada moramo pokazati da smo jači od mračnih stranica naše prošlosti, trenutak da se uspravimo i s ponosom hodamo, poštujući svakog, ali i tražeći poštovanje od svih”, rekli su iz Demokrata.

Kako su kazali, borba nije samo protiv korupcije i nepravde koju je DPS sijao, već je to borba za obraz Crne Gore.

“Za svaku nepravdu koju su počinili, za svaki san koji su ugasili, danas stojimo kao svjedoci i branitelji pravednijeg sjutra. Ovo je trenutak kada Crna Gora kaže Dosta je bilo”, zaključile su Demokrate.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije