fbpx
NaslovnicaCrna GoraDPS spremnija da preuzme odgovornost upravljanja državnom politikom

DPS spremnija da preuzme odgovornost upravljanja državnom politikom

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) uspješno će zaokružiti proces unutarpartijske reforme, kako bi se u prvom sljedećem izbornom procesu javnosti predstavila jača i spremnija da preuzme odgovornost upravljanja državnom politikom, kazao je predsjednik stranke Danijel Živković.

Iz DPS-a je saopšteno da se Živković sastao sa ambasadorkom Italije u Podgorici, Andreinom Marselom.

Živković je, kako se navodi, upoznao Marselu sa aktivnostima DPS-a i dodao da će partija iz opozicionih klupa nastaviti da bude nedvosmisleno posvećena evropskim i evroatlantskim vrijednostima, koje su garant očuvanja nacionalnih interesa Crne Gore.

On je istakao da je u tom pravcu sprovedena unutarpartijska reforma, i u okviru nje prvi neposredni izbori za rukovodstvo partije.

“DPS će nakon neposrednih izbora na nivou opštinskih organizacija i Kongresa uspješno zaokružiti proces unutarpartijske reforme, kako bi se u prvom sljedećem izbornom procesu javnosti predstavili jači, kvalitetniji i spremniji da preuzmemo odgovornost upravljanja državnom politikom”, zaključio je Živković.

On je zahvalio na kontinuiranoj političkoj i ekspertskoj podršci Italije evropskoj perspektivi Crne Gore.

Marsela je, kako je saopšteno, čestitala i poželjela uspjeh Živkoviću u daljim aktivnostima.

Ona je rekla da očekuje da će u narednom periodu institucije, ali i društveni i politički akteri, biti konstruktivni i uložiti potreban napor kako bi se ubrzao proces evropskih integracija Crne Gore.

Navodi se da je Marsela ponovila snažnu podršku Italije u tom pravcu.

„Sagovornici su zaključili da je proces evropskih integracija Crne Gore glavni put ka postizanju održivog napretka za građane, ali i jačanju unutrašnje, regionalne i evropske stabilnosti i bezbjednosti, naročito ako se ima u vidu geopolitički kontekst“, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije