fbpx
NaslovnicaCrna GoraDPS: Prvostepeno osuđeni za pokušaj terorizma kandidat za predsjednika Skupštine

DPS: Prvostepeno osuđeni za pokušaj terorizma kandidat za predsjednika Skupštine

Podgorica, (MINA) – Crna Gora, formiranjem antievropske koalicije i instaliranjem poslušnika Srbije i Rusije na čelo parlamenta, i formalno obustavlja svoj dalji evropski put, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz DPS-a su kazali da je danas tačno sedam godina od kad je u posljednjem trenutku zaustavljen pokušaj da se Crna Gora „zapali“ i izazove građanski rat, kako bi se nasilno promijenila vlast i spriječilo njeno članstvo u NATO.

„Sedam godina kasnije Andrija Mandić, prvostepeno osuđeni za pokušaj terorizma, slovi za kandidata za predsjednika Skupštine Crne Gore“, rekli su iz te partije.

Kako su naveli, ono što nije uspjelo silom – da se zaustavi evroatlantska perspektiva Crne Gore, nova koaliciona vlast omogućiće svojim glasovima.

„Kada čovjek koji je, prema optužnici, planirao jedno od najtežih krivičnih djela, dobije priliku da zasjedne na čelnu poziciju crnogorskog parlamenta, to je znak totalne destrukcije crnogorske političke “elite”“, kaže se u saopštenju.

Iz DPS-a su kazali da će stranke u novoj koaliciji na čelu sa Milojkom Spajićem kao mandatarom, nagraditi Mandića za dugogodišnje služenje predsjednicima Srbije i Rusije, Aleksandru Vučiću i Vladimiru Putinu, višedecenijski podanički odnos prema srpskom hegemonizmu i ruskom imperijalizmu, „koji na velika vrata ulaze u glavne stubove nove vlasti“.

Iz te partije su rekli da je zato i logično da u sporazumu o konstituisanju nove vlade nema ni slova o daljem poštovanju teritorijalnog integriteta Kosova, kao ni odluke o sankcijama Rusiji, zbog agresije koju ta zemlja više od godinu i po sprovodi nad Ukrajinom.

„Formiranjem antievropske koalicije i instaliranjem poslušnika Srbije i Rusije na čelo parlamenta, Crna Gora i formalno obustavlja svoj dalji evropski put i nastavlja da tumara balkanskim bespućima“, ocijenili su iz DPS-a.

Oni su kazali da će vlada formirana na tako trulim kompromisama, bez programa, strategije i vizije, biti srušena brže nego prethodne dvije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...