fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaCrna Gora mora imati stabilnu vladu

Crna Gora mora imati stabilnu vladu

Podgorica, (MINA) – Crna Gora, u vremenu kada se čitava Evropa suočava sa ozbiljnim bezbjednosnim izazovima, mora imati stabilnu i jasno evropski i evroatlantski orijentisanu vladu, poručeno je sa sastanka lidera Socijaldemokrata (SD) Damira Šehovića i ambasadora Slovačke Borisa Gandela.

Kako je saopšteno iz SD-a, Šehović je sa Gandelom razgovarao o političkoj situaciji u Crnoj Gori, ali i aktuelnim dešavanjima u Evropi.

Šehović je rekao da politička nestabilnost u Crnoj Gori, imajući u vidu rasplet događaja u Evropi, izaziva dodatnu zabrinutost i upućuje na što hitniju potrebu izlaska iz krize.

“Crna Gora, u vremenu kada se čitava Evropa suočava sa ozbiljnim bezbjednosnim izazovima, mora imati stabilnu i jasno evropski i evroatlantski orijentisanu vladu”, poručio je Šehović.

On je rekao da oko tih evropskih i evroatlantskih, odnosno civilizacijskih vrijednosti nije poželjno praviti trule kompromise koji bi se Crnoj Gori mogli vratiti kao bumerang.

“Posebno ne u ovom bezbjednosno osjetljivom trenutku”, dodao je Šehović.

Govoreći o aktuelnim događajima i ratu u Ukrajini, on je rekao da čvrsto vjeruje da Evropa mora imati jedinstven i jasan stav.

“I da Crna Gora ne smije sebi dozvoliti da, kao što je to slučaj sa odlazećom Vladom, ne sprovodi dosljedno politiku koju sprovode naši međunarodni partneri iz EU i NATO“, dodao je Šehović.

On je rekao da je uvjeren da će Crna Gora, u što kraćem vremenskom roku, dobiti novu, u potpunosti evropski i evroatlantski opredijeljenu vladu.

Gandel je, kako se navodi, istakao da se Evropa danas suočava sa brojnim izazovima, i da Crna Gora, kao država kandidat za članstvo u Evropskoj uniji (EU) i punopravna članica NATO-a, treba da svoju politiku usklađuje sa međunarodnim partnerima.

“Stoga vjerujem da nova vlada zaista mora imati jasno evropsko i evroatlantsko opredjeljenje, jasne stavove povodom nekih ključnih pitanja, i da ona mora pokazati jasne i iskrene namjere da nastavi reforme u pregovaračkom procesu sa EU”, kazao je on.

Prema riječima Gandela, trenutna društveno-politička kriza u kojoj se Crna Gora nalazi, predstavlja razlog za zabrinutost i potrebno je, u što kraćem roku, doći do njenog razrješenja i povratka stabilnosti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije