fbpx
NaslovnicaCrna GoraBogdanović: Miješanje partija u proces popisa pokušaj manipulacije

Bogdanović: Miješanje partija u proces popisa pokušaj manipulacije

Podgorica, (MINA) – Miješanje političkih subjekata u proces popisa pokušaj je manipulacije stvarnom slikom društva, ocijenio je generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović i dodao da se ta partija neće uključivati u kampanju za popis.

Bogdanović je na Fejsbuku /Facebook/ naveo da popis stanovništva, domaćinstava i stanova smatraju kao ključno sredstvo za prikupljanje statističkih podataka koji služe dobrobiti države.

“On nije samo tehnički postupak to je refleksija naše posvećenosti pravoj slici naše države i njenih građana”, kazao je Bogdanović.

Kako je rekao, to je temelj na kojem se planira budućnost, a ne teren za političke igre.

“Zato smo donijeli odluku da se ne uključujemo u kampanju za predstojeći popis”, rekao je Bogdanović.

On je kazao da politika ne bi smjela da zasjenjuje čistotu i objektivnost statistike.

Bogdanović je apelovao na građane da sačuvaju integritet popisa i da se odupru svakom obliku pritiska i manipulacije na njihovu vjersku i nacionalnu pripadnost.

“Vaše slobodno izjašnjavanje je vaše pravo, a ne nešto zbog čega bi trebali osjećati strah, biti kažnjeni ili pak očekivati nagradu”, poručio je Bogdanović.

On je istakao da je slobodno popisno izjašnjavanje neprikosnoveno pravo građana i svjedočanstvo demokratske zrelosti.

“Svako miješanje političkih subjekata u ovaj proces je narušavanje svrhe popisa i pokušaj manipulacije stvarnom slikom našeg društva, te aktivan pokušaj kompromitacije statističkih podataka”, rekao je Bogdanović.

On je zaključio da žele objektivan i iskren popis u Crnoj Gori, jer se samo na istini se može graditi svijetla budućnost države.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije