fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Crna Gora prepoznata kao bezbjedna država

Abazović: Crna Gora prepoznata kao bezbjedna država

Podgorica, (MINA) – Crna Gora prepoznata je kao bezbjedna država i u njoj su, za nešto više od godinu, isporučeni istorijski rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, rekao je premijer Dritan Abazović.

Abazović je na Telegramu naveo da je o vladavini prava, izazovima bezbjednosti i ukrajinskim izbjeglicama razgovarao danas sa predstavnicma OEBS-a na Regionalnom sastanaku šefova misija te međunarodne organizacije u Jugoistočnoj Evropi.

“Za nešto više od godinu, isporučeni su istorijski rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije”, kazao je Abazović.

On je dodao da su procesuirani visokopozicionirani funkcioneri u sudstvu, tužilaštvu i policiji.

“Ali čeka nas još mnogo posla. EUROPOL je imao značajnu ulogu kada su u pitanju dokazi protiv narko-kartela koji su harali Crnom Gorom u produženom trajanju, a koji smo uspješnim djelovanjem desetkovali”, naveo je Abazović.

On je poručio da nastavljaju dalje, ne samo kada je u pitanju suzbijanje šverca cigareta, već i procesuiranje slučajeva trgovine ljudima.

“Ruka pravda neće stati. Sudstvo ostaje grana vlasti koja i dalje čeka na osveženja. Podrška za napore tužilaštva, Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost”, rekao je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Prvi trijumf Norisa u Majamiju

Podgorica, (MINA) - Vozač Meklarena, Britanac Lando Noris, pobjednik je Velike nagrade Majamija, šeste...