fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolicijski službenici postupaju profesionalno i požrtvovano

Policijski službenici postupaju profesionalno i požrtvovano

Podgorica, (MINA) – Policijski službenici za vrijeme epidemije koronavirusa obavljaju svoj posao profesionalno i požrtvovano, kazao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i ponovio da neće biti kompromisa ni izuzetaka kad je u pitanju poštovanje mjera donijetih u cilju zaštite zdravlja građana.

On je danas, na sjednici Skupštine, govorio o radu policijskih službenika za vrijeme epidemije koronavirusa.

“Policijski službenici su, zajedno sa zdravstvenim radnicima, bili na prvoj liniji fronta u borbi protiv koronavirusa. Oni su danonoćno na terenu, dajući sve od sebe da se ta bitka dobije. Bitku možemo dobiti samo kao sistem, društvo i država”, kazao je Nuhodžić.

On je rekao da je policijski posao težak, rizičan i odgovoran, i da policija čini ogromne napore da ga obavi na najbolji mogući način.

“U ovom teškom vremenu oni ga rade profesionalno, posvećeno i požrtvovano”, kazao je Nuhodžić.

Prema njegovim riječima, profesionalni odnos policijskih službenika podrazumijeva i procesuiranje onih koji ne poštuju mjere i propise koji su donijeti u cilju borbe protiv koronavirusa.

“Nepoštovanje tih propisa ugrožava zdravlje građana. Ova situacija je pokazala da većina građana poštuje te mjere, a jedan broj građana nije imao individualnu odgovornost i nije poštovao mjere”, kazao je Nuhodžić.

On je rekao da odgovornost moraju pokazati i vjerski velikodostojnici, vjernici, ateisti, agnostici, svi građani bez obzira na vjeru i naciju.

“Mi smo sekularna država i moramo poštovati ovozemaljske zakone. Nevolja koja nas je pogodila podrazumijeva jedinstvo svih u tom smislu”, kazao je Nuhodžić.

On je pozdravio odluku Mitropolije crnogorsko-primorske da, poštujući struku i zahtjeve zdravstvenih radnika, povodom Vaskrsa ne organizuje liturgije.

Kako je podsjetio, to su ranije uradili i katolički velikodostojnici, kao i predstavnici islamske zajednice u susret Ramazanu.

“U datoj situaciji, zdravlje i dobrobit vjernika i građana su iznad svake tradicije i obavljanja vjerskih obreda”, rekao je Nuhodžić.

Kako je naveo, sveštenicima nije bilo lako da služe u crkvama bez vjernika, kao i vjernicima da ne prisustvuju Vaskršnjoj liturgiji.

“I jedni i drugi su u najvećoj mjeri to ispoštovali sa idejom da od čovjeka i njegovog života nema veće svetinje”, kazao je Nuhodžić.

On je rekao da su mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, sveštenstvo i jedan dio građana bili pozvani na informativni razgovor, kako bi dali izjave povodom okupljanja ispred vjerskih objekata.

“Sve mjere i preporuke jednako važe za sve subjekte društva, pa tako i za vjerske zajednice koje, poštujući mjere, pokazuju odgovornost i zajedništvo sa državom u ovim teškim vremenima”, kazao je Nuhodžić.

On je poručio da i dalje treba nastaviti sa disciplinom i poštovanjem mjera Nacionalnog koordinacionog tijela, jer su, kako je naveo, to mjere struke.

“Te mjere su u interesu zdravlja građana Crne Gore, i neće biti ni kompromisa ni izuzetaka kad je u pitanju njihovo poštovanje”, zaključio je Nuhodžić.

Najčitanije