fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolaganje završnih ispita nakon ukidanja privremenih mjera

Polaganje završnih ispita nakon ukidanja privremenih mjera

Podgorica, (MINA) – Polaganje završnih ispita na organizacionim jedinicama Univerziteta Crne Gore (UCG) biće organizovano po prestanku privremenih mjera za sprječavanje širenja koronavirusa, ukoliko one ne budu ukinute prije početka junskog ispitnog roka, odlučio je Senat Univerziteta.

Kako je saopšteno iz UCG, Senat je danas, na elektronskoj sjednici, nakon dostavljenih predloga pojedinih organizacionih jedinica i Studentskog parlamenta, donio odluku o organizovanju polaganja završnih ispita i predispitnih provjera znanja tokom trajanja privremenih mjera koje je donijela Vlada.

„Po odluci Senata, polaganje završnih ispita na organizacionim jedinicama UCG biće organizovano u prostorijama Univerziteta po prestanku privremenih mjera, ukoliko one ne budu ukinute prije početka junskog ispitnog roka u skladu sa Akademskim kalendarom za 2019/20. godinu“, kaže se u saopštenju.

Senat je odlučio da polaganje predispitnih provjera znanja bude organizovano tokom trajanja privremenih mjera, u skladu sa mogućnostima, na način da one objektivno i kvalitetno izražavaju vrednovanje znanja studenata.

„Predispitni oblici provjere znanja koji ne budu bili organizovani tokom trajanja privremenih mjera, biće organizovani po njihovom prestanku u prostorijama Univerziteta“, navodi se u saopštenju.

Najčitanije