fbpx
NaslovnicaCrna GoraPojedinci će morati da odgovaraju za svoje postupke

Pojedinci će morati da odgovaraju za svoje postupke

Podgorica, (MINA) – Ambasade Francuske, Njemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva, Sjedinjenih Američkih Država i Delegacija Evropske unije (EU) u Podgorici saopštile su da najoštrije osuđuju sve oblike nasilja i poručile da će pojedinci morati da odgovaraju za svoje postupke.

„Apelujemo na sve građane da odgovorno doprinose čuvanju javnog reda i mira, te na policiju da isključivo koristi samo potrebna i zakonita sredstva. Pojedinci će morati da odgovaraju za svoje Postupke“, kaže se u zajedničkom saopštenju ambasada i Delegacije EU.

Navodi se da bi prioritet u narednom periodu trebalo da bude uspostavljanje demokratskog, inkluzivnog i konstruktivnog političkog dijaloga.

„Uključujući sve strane koje su iskreno opredijeljene za svijetlu evropsku budućnost ove zemlje članice NATO-a, poštujući osnovne slobode, posebno slobodu izražavanja, slobodu mirnog okupljanja i slobodu vjeroispovijesti“, dodaje se u saopštenju.

Iz ambasada i Delegacije EU su poručili da će svi koji na osnovu tih principa rade na pomirenju društva imati njihovu kontinuiranu podršku.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije