fbpx
NaslovnicaCrna GoraPodnijeće krivičnu prijavu ako bude dopunjen dnevni red

Podnijeće krivičnu prijavu ako bude dopunjen dnevni red

Podgorica, (MINA) – Socijaldemokratska partija (SDP) podnijeće krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužiocu ukoliko dnevni red za današnju sjednicu Skupštine bude dopunjen, saopštio je poslanik te stranke Adnan Striković.

Striković je ukazao da je na Kolegijumu predsjednice Skupštine, na kojem je dogovoreno sazivanje današnje sjednice parlamenta, jednoglasno zaključeno da nema dopuna dnevnog reda, odnosno da će imati samo jednu tačku, a to je glasanje o predloženim kandidatima za sudije Ustavnog suda.

Kako je naveo, Ustavom i Poslovnikom je definisano da je Vladi prestao mandat izglasavnjem nepovjerenja, a da premijer u tom slučaju ne može predalagati promjene u sastavu Vlade.

“Da ne govorim o tome da nije proteklo ni 15 dana od kada je akt dostavljen Skupšini, jer to nije ni bitno, imajući u vidu da je ovakav akt suprotan Ustavu i Poslovniku i kao takav apsolutno ne može na bilo koji način biti predmet razmatranja Skupštine”, rekao je Striković.

On je podsjetio da, prema Poslovniku, u predlog dnevnog reda mogu se uvrstiti samo predlozi akata koji su pripremljeni u skladu sa Ustavom, zakonom i tim Poslovnikom.

“Ukoliko predsjednica Skupštine zgazi Ustav i Poslovnik automatski podnijeti krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužiocu zbog jasne zloupotrebe službenog položaja”, poručio je Striković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...