fbpx
NaslovnicaCrna GoraPodignuta optužnica protiv dvije osobe

Podignuta optužnica protiv dvije osobe

Podgorica, (MINA) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv I.B. i N.S, osumnjičenih za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Iz SDT-a su saopštili da je optužnica protiv I.B. i N.S. predata Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici.

Kako su naveli, u izviđaju i istrazi prikupljeni su dokazi iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su okrivljeni postali pripadnici kriminalne organizacije koju su, u Crnoj Gori i na teritoriji drugih država Evrope, 2020. godine organizovali R.Z i M.V.

Iz SDT-a su kazali da su pripadnici te kriminalne organizacije postali i S.K, D.K, G.V, I.T, D.B, S.K, R.M, V.L, F.K, R.Ž, M.K, M.J, M.Č, V.V, D.R, S.J, G.S, B.B, B.P, S.D. i R.Ž. i druge nepoznate osobe.

„Između ostalog i sa ciljem vršenja krivičnih djela teško ubistvo u odnosu na oštećenog J.V, za vrijeme njegovog boravka u pritvoru u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, i oštećenog J.J, u Kotoru, iz bezobzirne osvete i drugih niskih pobuda i na svirep i podmukao način“, navodi se u saopštenju.

Iz SDT-a su rekli da su protiv 23 identifikovana pripadnika kriminalne organizacije, u januaru, julu i decembru prošle godine, pred Specijalnim odjeljenjem Višeg suda u Podgorici podigli tri optužnice.

Te optužnice, kako su dodali, sud je potvrdio i stupile su na pravnu snagu.

„A po njima je potom određeno spajanje postupaka i vođenje jedinstvenog postupka, radi donošenja jedne presude“, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...