fbpx
NaslovnicaCrna GoraPodignuta optužnica protiv četiri osobe zbog stvaranja kriminalne organizacije i ubistva

Podignuta optužnica protiv četiri osobe zbog stvaranja kriminalne organizacije i ubistva

Podgorica, (MINA) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) predalo je Višem sudu u Podgorici optužnicu protiv četiri osobe zbog sumnje da su izvršile krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo učinjeno u saizvšilaštvu.

Kako je saopšteno iz SDT-a, optužnica je podignuta protiv R.Ž., R.Ž., Z.P. i M.V.

Iz SDT-a su kazali da postoji sumnja da je, u junu 2020. godine, na teritoriji Crne Gore, Srbije i drugih država Evrope, R.Ž. organizovao kriminalnu organizaciju čiji su pripadnici postali i R.Ž., Z.P. i M.V. i druge osobe, radi vršenja krivičnih djela ubistvo i teško ubistvo.

„Potom je donio odluku da se na podmukao način, iz bezobzirne osvete, koristoljublja i niskih pobuda, liši života pripadnik kriminalne organizacije, Lj.L. jer postoji mogućnost da će, u slučaju hapšenja, policiji otkriti sve informacije o ubistvima pripadnika suprostavljene kriminalne organizacije“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da se sa tim saglasio i M.V. i dao uputstva ko će od okrivljenih da izvrši krivično djelo i za koju novčanu nadoknadu, kao i na koji način treba da se uklone tragovi krivičnog djela.

Iz SDT-a su rekli da je R.Ž. dovezao Lj.L. u šumu, na području opštine Danilovgrad, lažno mu prikazujući da će na tom mjestu uvježbavati pucanje iz vatrenog oružja, gdje ga je Z.P. iz vatrenog oružja ubio.

„Potom su oba okrivljena posmrtne ostatke oštećenog ubacili u improvizovanu raku i zakopali, o čemu su obavijestili organizatora u tada kriptovanoj komunikaciji, a R.Ž. je, u Srbiji, preko posrednika, isplaćena novčana nagrada od 400 hiljada EUR“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je, po predlogu SDT-a, okrivljenima određen pritvor i da je sud naredio i raspisivanje potjernice.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...