fbpx
NaslovnicaCrna GoraPES: Vraneš ne poštuje politiku svoju partije, grad i državu

PES: Vraneš ne poštuje politiku svoju partije, grad i državu

Podgorica, (MINA) – Opština Pljevlja nema nadležnosti da slavi praznike drugih država, saopštili su iz pljevaljskog odbora Pokreta Evropa sad (PES) i poručili da od predsjednika te opštine Darija Vraneša očekuju da poštuje taj princip i zakonsku obavezu.

Iz PES-a su kazali da Vraneš ima obavezu da se fokusira na rješavanje nagomilanih lokalnih problema u Pljevljima i da, kako su rekli, prestane da stvara nepotrebne krize i tenzije, sa svrhom da sitno politički poentira.

„Kako opština Pljevlja nema nadležnosti da slavi praznike drugih država, pa ni naše komšijske i drage Srbije, očekujemo od predsjednika Opštine da poštuje taj princip i zakonsku obavezu“, navodi se u saopštenju.

Iz pljevaljskog odbora PES-a rekli su da je ovo još jedna u nizu odluka koju Vraneš donosi bez konsultacija sa koalicionim partnerima, što prijeti da izazove ozbiljnu krizu lokalne vlasti.

„Samovolja predsjednika Opštine u velikoj mjeri odudara i od onoga što njegova politička partija radi na državnom nivou, čime pokazuje da ne poštuje ni politiku subjekta koji trenutno predstavlja“, navodi se u saopštenju.

Kako su rekli iz PES-a, ukoliko se nastavi sa tim pojedinačnim izlijetanjima, logično je da sve posljedice za političku krizu u Pljevljima preuzme upravo onaj ko misli da može vladati sam, bez saradnje sa ostalim koalicionim partnerima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak isključenja u više gradova

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 09. maja, bez napajanja električnom energijom će ostati: Podgorica           -u...