fbpx
NaslovnicaCrna GoraPES: Milatović ignoriše mišljenje EK

PES: Milatović ignoriše mišljenje EK

Podgorica, (MINA) – Najava crnogorskog predsjednika Jakova Milatovića da će ignorisati mišljenje Evropske komisije (EK) u vezi sa Zakonom o Radio Televiziji Crne Gore (RTCG) i da će taj akt vratiti na ponovno usvajanje ukazuje na jasnu nedosljednost, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad (PES).

Milatović je ranije danas kazao da će izmjene Zakona o RTCG, koje predviđaju smanjenje kriterijuma za izbor direktora Javnog servisa, vratiti na ponovno odlučivanje Skupštini.

Iz PES-a su u reagovanju naveli da se Milatović, kada je krajem prošle godine vratio usvojeni Zakon o elektronskim komunikacijama, pozvao na mišljenje i stav EK, a da sada to ignoriše.

“Sada, kada se kao predsjednik svih građana stavio u službu pojedinih privatnih medija, zaboravio je na princip od prije pola godine”, rekli su iz PES-a.

Iz te partije su naveli da očekuju da Milatović u međuvremenu jasno kaže šta misli o usvojenoj Rezoluciji Ujedinjenih nacija.

“Iako je kazao da je jasan državni stav Crne Gore, takođe je jasno da Milatović izbjegava da ga eksplicitno saopšti, sa jasnom kalkulacijom da za osjetljivu temu svu odgovornost prebaci samo na bivše kolege”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Spajić: Olimpijski duh će narednih dana ujediniti svijet

Podgorica, (MINA) - Olimpijski duh će u Parizu narednih dana ujediniti svijet, kazao je...