fbpx
NaslovnicaCrna GoraParlament sjutra o inicijativi za razrješenje Mandića

Parlament sjutra o inicijativi za razrješenje Mandića

Podgorica, (MINA) – Sjednica Skupštine, na čijem je dnevnom redu više predloga zakona, počeće sjutra, a poslanici bi trebalo da raspravljaju i o inicijativi za razrješenje predsjednika parlamenta Andrije Mandića.

Inicijativu za razrješenje Mandića podnijela je Demokratska partija socijalista, uz obrazloženje da on nije dostojan da obavlja tu funkciju, ali je Pokret Evropa sad (PES) zatražio da se ta tačka skine sa dnevnog reda sjutrašnje sjednice.

Na dnevnom redu će, osim predloga za razrješenje Mandića, biti i predlozi zakona o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju, o dopunama Zakona o biračkom spisku i o međunarodnoj razvojnoj saradnji i međunarodnoj humanitarnoj pomoći.

Poslanici će raspravljati i o Predlogu izmjena i dopuna Zakona o osiguranju, Predlogu zakona o upravljanju otpadom, a na dnevnom redu su i predlozi izmjena i dopuna zakona o industrijskim emisijama i o biocidnim proizvodima, kao i tačka izbori, imenovanja i razrješenja.

Iz Skupštine su naglasili da se radi o predloženom dnevnom redu i da će se poslanici o njemu izjasniti na samoj sjednici.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije