fbpx
NaslovnicaCrna GoraOtvorena pitanja sa Crnom Gorom riješiti sporazumom

Otvorena pitanja sa Crnom Gorom riješiti sporazumom


Podgorica, (MINA) – Amerikanci imaju dva konkretna zahtjeva koja su već ispostavljena Srbiji, da sa Crnom Gorom i Sjevernom Makedonijom potpiše sporazum o stabilizaciji i normalizaciji odnosa, poput onog koji je potpisan sa Hrvatskom, saopštio je direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić.

Govoreći za Pobjedu o posjeti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića SAD i sastanku sa državnim sekretarom Majkom Pompeom, Janjić je rekao da je najveću pažnju tokom posjete izazvalo kosovsko pitanje.

Janjić je naveo da je tema broj dva bila odnosi sa susjedima u regionu.

“Mi ne znamo detalje dogovora, ali je tema da treba rješavati otvorena pitanja koja postoje sa susjedima. Smatram da je zahtjev potpisivanja sporazuma sa Crnom Gorom vjerovatno reakcija zbog snažnog uticaja Rusije u Crnoj Gori i pokušaja puča na dan izbora u koji je bio uključen dio ljudi iz bezbjednosnih struktura iz Srbije”, kazao je Janjić.

On je rekao da ranije taj zahtjev nije postojao i da je on formulisan prije dvije i po-tri godine, jer je ocjena da odnosi Srbije Crne Gore nijesu dobri i da se moraju naknadno rješavati iako Beograd nije osporio rezultate crnogorskog referenduma.

Najčitanije