fbpx
NaslovnicaCrna GoraOpstrukcije i pritisci nijesu zaustavili borbu protiv organizovanog kriminala

Opstrukcije i pritisci nijesu zaustavili borbu protiv organizovanog kriminala

Podgorica, (MINA) – Opstrukcije, medijska hajka, kriminalni i politički pritisci nijesu zaustavili intenzivnu borbu protiv organizovanog kriminala, koja je primarni cilj Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i preduslov za članstvo države u Evropskoj uniji (EU), kazao je resorni ministar Filip Adžić.

On je, povodom realizovane akcije Florida I, kazao da MUP pokazuje visok stepen odlučnosti da nastavi snažan obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom.

Uprava policije je, uz aktivnu podršku i koordinaciju EUROPOL-a, i u saradnji sa organima za sprovođenje zakona Srbije, Italije, Hrvatske, Slovenije, Španije, Portugala i Holandije, procesuirala 28 osoba.

Te osobe su osumnjičene za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Iz MUP-a su istakli da je u Crnoj Gori u sprovođenju tih aktivnosti učestovalo 200 službenika Uprave policije.

Oni su kazali da su izvršeni pretresi na 33 lokacije u Crnoj Gori, a pronađeno je i oduzeto više desetina hiljada EUR, skupocjeni satovi, bankovne kartice, dokumenta, municija i oružje, vozilo i gliser.

“Vidljive opstrukcije i medijska hajka, kao ni pritisci, kako kriminalni, tako i politički, nisu zaustavili intenzivnu borbu protiv organizovanog kriminala, koja je primarni cilj ovog Ministarstva i preduslov za članstvo u EU”, poručio je Adžić.

On je kazao da međuresorna saradnja crnogorskih institucija funkcioniše na visokom nivou.

Adžić je istakao saradnju sa međunarodnim partnerima, koja je potvrđena tom akcijom.

“Bez podrške međunarodnih partnera zasigurno ne bismo imali ovako zapažene rezultate”, ocijenio je Adžić.

On je zahvalio službenicima Uprave policije koji su, kako je dodao, kontinuirano radili na realizaciji akcije i koji su pokazali da crnogorska policija svojim sposobnostima može parirati i policijskim organizacijama mnogo većih sistema.

Iz MUP-a su podsjetili da je akcija Florida I dio kontinuiranih mjera i radnji koje Uprava policije u saradnji sa međunarodnim partnerima sprovodi u cilju razbijanja struktura organizovanog kriminala koje se bave krijumčarenjem narkotika na međunarodnom nivou, dominantno sastavljenih od pripadnika takozvanog balkanskog kartela.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije