fbpx
NaslovnicaCrna GoraOpremljeno dječje igralište i sajber kutak u IBD-u

Opremljeno dječje igralište i sajber kutak u IBD-u

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo sporta i mladih opremilo je igralište i sajber kutak u Institutu za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), čime će se, kako je saopšteno, djeci omogućiti ugodniji i sadržajniji boravak u toj zdravstvenoj ustanovi.

Ministar sporta i mladih Nikola Janović danas je, zajedno sa direktorima KCCG i IBD, Jevtom Erakovićem i Sašom Radovićem, posjetio igralište i sajber kutak u Institutu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Janović je obišao igralište koje je taj resor u saradnji sa Školskim sportskim savezom opremio, kao i poseban kutak za digitalne sadržaje unutar same ustanove.

Ocijenjeno je da Ministarstvo ima kontinuirano dobru saradnju sa KCCG, čemu u prilog govori i donacija iz 2017. godine koja se odnosi na najsavremeniju opremu za Intenzivnu njegu IBD, a za koju je Ministarstvo izdvojilo 150 hiljada EUR.

Janović je kazao da ga raduje što mogu da pomognu onima kojima je to najpotrebnije, navodeći da je cjelokupna ideja dječjeg igrališta i kutka za digitalne sadržaje da se djeci omogući što ugodniji i sadržajniji boravak.

“Uzimajući u obzir da Ministarstvo nastoji da pruža kontinuiranu podršku djeci koja su u riziku od diskriminacije, igralište takođe sadrži i opremu koja je adaptirana i za djecu sa invaliditetom”, rekao je Janović.

Kako je kazao, od značaja je navesti činjenicu da je kutak za digitalne sadržaje ideja koja se rodila unutar projekta “Digitalna pismenost i zaštita djece i mladih na internetu”, koji sprovodi Ministarstvo sporta i mladih u saradnji sa Upravom policije i ministarstvima javne uprave i unutrašnjih poslova.

Eraković je rekao da je zadovoljstvo prisustvovati još jednom uspješno realizovanom projektu koji su zajedno radili Ministarstvo sporta i mladih i KCCG.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo je u više navrata pokazalo senzibilitet prema najmlađim pacijentima, odnosno prema IBD.

“U periodu u kojem naši najmlađi pacijenti čekaju na preglede, oni mogu na ovom sportskom terenu da unaprijede sportske vještine koje će im svakako doprinijeti da njihovo zdravlje i njihov duh što više jača, a samim tim i da što prije ozdrave“, naveo je Eraković.

Najčitanije